Zunaj

Podpiramo majhne lokalne akcije v Ljubljani

Kaj želiš letos početi v Ljubljani?

Imaš dobro idejo, ki jo lahko izvedeš pred svojim blokom, v sosednjem parku ali nekje zunaj v Ljubljani? Na primer popravilo koles ali postavitev gola za nogomet? Želiš organizirati piknik sosedov, garažno razprodajo ali filmski večer? Mogoče bi lahko s prijatelji postavili visoko gredo, na kateri bi posadili zelišča? Ali pa bi skupaj s sosedi počistili lokalno otroško igrišče?

Kaj je Zunaj?

Projekt Zunaj ti lahko pomaga, da svojo idejo uresničiš že letos. Do konca maja bomo izbrali 6 lokalnih akcij in jim pomagali z nasveti, pomočjo pri organizaciji in s kritjem do 500,00 € za nakup materialov. Vse, kar moraš storiti, je izpolniti preprosto prijavnico, kjer na kratko predstaviš svojo idejo.

Kdo se lahko prijavi?

Prijavi se lahko prav vsak posameznik ali skupina iz Ljubljane, ki ima dobro idejo! Med prejetimi prijavami bo posebna komisija, ki jo bodo sestavljali predstavniki Mestne občine Ljubljane, člani društva prostoRož in IPoP – Inštituta za politike prostora, v desetih dneh od zaključenega roka prijave izbrala šest najboljših predlogov.

Kako prijavim svojo akcijo?

Prijaviš se tako, da si preneseš prijavnico in nam jo pošlješ na info@prostoroz.org ali jo natisneš in pošlješ na KD prostoRož, Rimska ulica 22, 1000 Ljubljana, s pripisom “ZA PROJEKT ZUNAJ” . Pred tem si nujno preberi pravila in pogoje prijave. Rok za prijavo je 10. 5. 2019.

– – –

Zakaj Zunaj?

Prebivalke in prebivalci v svoji okolici pogosto opazite majhne stvari, ki bi jih želeli spremeniti, da bo vaša soseska še bolj prijetna in po vaši meri. Imate idejo in čas, nimate pa dovolj sredstev, da bi jo uresničili. S projektom želimo pomagati pri uresničevanju teh idej in spodbuditi povezovanje med prebivalkami in prebivalci v soseskah. Predvsem pa želimo, da več časa preživite zunaj, na prostem.

Projekt Zunaj pripravljamo skupaj z IPoP – Inštitutom za politike prostora, sofinancira ga Mestna občina Ljubljana.