Zunaj: Kino na prostem v Zgornji Šiški

​ V Zgornji Šiški je kino na prostem uspel kljub temu, da je deževalo. Gledalci so s klopi, stolov in iz lastnih balkonov gledali filme, arhivske posnetke in  intervjuje, ki so sestavljali zgodbo o njihovi lastni soseski.

“Organizirali sva brezplačni filmski večer na prostem v stanovanjski soseski 6 v Zgornji Šiški. Zdelo se nama je pomembno, da je program tako ali drugače vezan na lokacijo, tako da sva se odločili za 3 kratke filme v produkciji AGRFTja, večer pa smo začeli s kolažem arhivskega materiala iz te soseske. Če želimo živeti v prijetnem okolju in dosegati spremembe, se moramo povezovati med sabo. Glede na res odličen odziv občinstva – kljub slabem vremenu je prišlo več kot 200 ljudi – sklepava, da ljudje delijo najino mnenje. Največja nagrada je bilo vprašanje mnogih, ki jih je že tisti večer, pa tudi kasneje zanimalo: ‘Kdaj bo spet?’ “
Barbara Svetek in Maja Žiberna, pobudnici akcije

foto: Nejc Trampuž

Zunaj vodita KD prostoRož in IPoP – Inštituta za politike prostora. Pobudniki in izvajalci akcij so prebivalci Ljubljane. Projekt sofinancira Mestna občina Ljubljana.