Zunaj: Gozdni pumptrack v Zadobrovi

Tretja akcija Zunaj je za nami! Zagrizeni ljubitelji in ljubiteljice kolesarjenja so si v Zadobrovi naredili nov gozdni pumptrack. Pravijo, da vsakodnevna gneča na novem pumptracku dokazuje, da je takih in podobnih površin v soseski premalo.

“Ob glavno pešpot skozi gozdiček smo nasuli pas zemlje. Zemljo smo premetali na kupčke in jih razpotegnili v lepe zvezne valove, kakršni so primerni za “pumpanje” s kolesom. Sodelovalo nas je nekaj več kot deset odraslih, obkroženih z vsaj še enkrat toliko otroci iz soseske. Še preden smo zaključii, so na novem gozdnem pumptracku že zavladali otroci na kolesih, ki smo jih bili seveda zelo veseli, saj so odlično opravili nalogo valjanja vozne površine. Pumptrack sproti vzdržujemo, tako da odpravljamo deformacije in urejamo drenažo. Nova ureditev je zelo priljubljena, občasno je prava gneča, kar kaže na pomanjkanje takšnih in podobnih objektov v soseski.”
Jure Klemenčič, pobudnik akcije

foto: Nejc Trampuž

Zunaj vodita KD prostoRož in IPoP – Inštituta za politike prostora. Pobudniki in izvajalci akcij so prebivalci Ljubljane. Projekt sofinancira Mestna občina Ljubljana.