S kolesom čez tire, v Stožce po rožce

Javni promet trenutno miruje, in tudi kolesarjenje po mestu se je že skoraj zaustavilo. Ampak – če hočemo preprečiti naslednjo krizo (ki bo najverjetneje okoljska), moramo na dolgi rok spodbujati uporabo koles in hoje.

Samoiniciativno smo skupaj s Kombinat arhitekti oblikovali predlog montažnega nadhoda za pešce in kolesarje nad železniško progo. Trenutno med mestnim središčem in Bežigradom obstaja samo ena povezava in to je podhod pod železniško progo, kjer je kolesarjenje prepovedano. Edino povezavo, ki je usklajena s sodobnimi kolesarskimi standardi, trenutno predstavlja Dunajska cesta, ki jo dopolnjuje podhod pri Orto baru. Tam je Mestna občina Ljubljana pred leti po našem predlogu že uredila kolesarsko stezo. Ker gre za prometno zelo obremenjeno vozlišče, smo se lotili novega premisleka o alternativnih rešitvah.

Nadhod smo namestili na lokacijo, kjer je po občinskem prostorskem načrtu predviden podhod. Slednji je manj smiseln, ker gre zaradi kopanja pod tiri za zelo drag in dolgotrajen poseg. Izvedba kovinskega nadhoda je manj zahtevna od podhoda in pešcem ter kolesarjem omogoča najhitrejšo in učinkovito začasno rešitev, dokler se ne uresničijo načrti za gradnjo novega potniškega središča. Če bi železnico v prihodnosti poglobili, kot predvidevajo načrti, bi lahko dele kovinskega nadhoda premestili na drugo lokacijo, podobno kot je bil prestavljen nekdanji Mrtvaški most.