Supermesto Velenje

Kako črkuješ supermesto? Kaj so značilnosti Velenja?

Velenje niso le modernistični, zračni, sončni in zeleni razgledi. Velenje so ljudje, ki mesto uporabljajo, ga negujejo, zganjajo vik in krik okrog njegovih lepot in skupaj z njim rastejo.

Naključnega obiskovalca Velenje vedno preseneti s svojo pokončno držo in s tem, da je na obzorju vselej še nekaj novega, kar je mogoče odkriti, pokazati, odprašiti.

Mestna občina Velenje nas je povabila,, da bi spomnili na skriti šarm Velenja tudi prebivalce, ki so si z mestom tako blizu, da včasih prehitro spregledajo njegove ljubke poteze in pogumen program.

Z močjo besed smo raznovrstne in enkratne naravne, prostorske, zgodovinske, kulturne in bivanjske lastnosti Velenja povezali v celovit in živ projekt. Na izbranih lokacijah smo iz najrazličnejših materialov izpisali besede, ki kažejo na posebnosti Velenja ter nanje spomnijo prebivalce in obiskovalce. Ker so napisi postavljeni v urban prostor, so mu prilagojeni in tudi sami narejeni po meri mesta.

Podatke o mestu smo zbrali in razdelili v posamezne tematske sklope ter oblikovali 16 napisov, 16 pou-darkov. Čeprav različni, so vsi poudarki postavljeni na zelo velenjski način: zanimiv, zabaven in privlačen.

Velenje, Slovenija

Sodelavci: Igor Medjugorac (teksti), MoJcA OcvirK (stiki z javnostjo)

Naročnik: Mestna občina Velenje

Oktober 2010