Piknik izumi

Reciklirani pripomočki za pripravo hrane in druženje v mestih

Piknik izumi so serija premičnih izumov za pripravo indijskih kruhkov čapatov, ki so enostavni za pripravo kadar moramo nahraniti večje število oseb. Izumi so v celoti narejeni iz recikliranih materialov (odpadnih sodov, delov koles in desk iz polnih palet) dopolnjujejo pa jih zavrženi a še vedno uporabni predmeti, najdeni v zbirnem centru Snage (rešetka za žar, nekaj posod, star dimnik…).

Piknik izumi naslavljajo predelovanje in uživanje hrane, ki poleg zadovljevanja osnovne človekove potrebe že od nekdaj tudi povezuje in združuje ljudi. Zato izum za peko čapatov in izum delovna površina za pripravo testa kot enakovredni element dopolnjujejo tudi izum za pogostitev z mizama in klopmi.

Prototipi Piknik izumov so primarno namenjeni uporabi na skupnostnem prostoru Teren na Masarykovi ulici v Ljubljani. Izumi so zasnovani tako, da jih lahko enostavno odpeljete na različne lokacije po mestu, kjer vzpodbudijo ali dopolnijo dogajanje na javnem prostoru. Pridite jih preizkusit na Teren ali jih odpeljite kam drugam. Rezervirate si jih lahko preko Knjižnice Reči. Navodila za uporabo in recept za čapate pa najdete v katalogu.

Masarykova ulica v Ljubljani

Podporniki: Mestna občina Ljubljana, Javno podjetje Snaga d.d.

Oblikovanje: Bilal Yilmaz

Tehnična izvedba: Bilal Yilmaz, Tilen Mihelič Kurent

Foto: Jošt Derlink

2018