Oživimo Gradbeno!

Letos poleti bomo oživljali Gradbeno – zapuščene stavbe Gradbenega podjetja Bohinj na Triglavski ulici. Pri tem si želimo, da s svojo idejo sodelujete tudi vi.

Območje Gradbene vidimo kot prostor, kjer lahko poleg obrtniških delavnic zaživi tudi pester program različnih dogodkov.

Letos bomo eno od zgradb uredili in opremili, tako da lahko postane nov prostor za druženje v Bohinju. V njej lahko skupaj organiziramo različne delavnice, tečaje, razstave, pop-up trgovinico z izdelki Bohinjsko ali začasen kino. Lahko pa postane zgolj prostor za zabave, praznovanja ali karkoli drugega, kar bi si želeli.

Prostor bo na voljo med majem in septembrom – začnemo z mednarodnim festivalom Alpskega cvetja (24. 5. – 9. 6.) in končamo s Kravjim balom (15. 9.).

Vabimo vas, da se udeležite delavnice, na kateri bomo skupaj iskali ideje za Gradbeno, ki bo 17. 4. 2019 ob 17h v nekdanji kovinarski delavnici Gradbene. Veselimo se vseh majhnih in velikih idej!

Oživitev Gradbene poteka v sklop projekta ZELENE REŠITVE – Inovativni pristopi in rešitve za trajnostno prenovo degradiranih in opuščenih območij na Gorenjskem. Več o projektu najdete na tukaj.