DSC_7252

Maša Cvetko, u.d.i.a.

“ProstoRož – moja prva resna z(a)veza! Uči me skupnih premislekov in sprejemanja odločitev, vzpostavljanja odnosov, organizacije ter uri v oblikovanju in improviziranju. Je polna vzponov, padcev, zmagoslavij in porazov. Najljubša droga: trenutek, ko se ideja spremeni v realnost.”

Ana Grk, u.d.i.a.

“Po izobrazbi arhitektka, soustanoviteljica prostoRoža, sicer pa velika ljubiteljica zelenja in dreves. Od vedno navdušena nad prostoRoževimi malimi, velikimi idejami in predano ekipo, ki iskreno verjame v prijazna mesta. Kadar me ni v prostoRožu, vzgajam rože ali pa v arhitekturnem biroju Kombinat projektiram hiše.”

Alenka Korenjak, u.d.i.a.

“Sem arhitektka in soustanoviteljica prostoRoža. Bolj kot stavbe me navdušuje prostor, ki je med njimi, in še bolj kot oblike me zanima življenje. Rada se lotevam težkih izzivov in se nikakor nočem sprijazniti z izgovori, da se česa ne da. Veseli me, da lahko del svojega delovnega časa preživim na prostem in snujem javni prostor skupaj z uporabniki.”

Zala Velkavrh, mag. soc.

“Kot komunikologinja in sociologinja pri prostoRožu skrbim za to, da oblika dobi tudi besedo. Najbolj me veseli, ko se projekti iz naših glav in računalnikov preselijo v mesto in zaživijo svoje življenje, ki ni nujno točno takšno, kot smo si ga predstavljali.”

Nina Savič, mag. inž. arh.

“Staro sem spojila z novim že v arhitekturni diplomi na temo prenove istanbulskega hana iz 17. stoletja, kjer sem obrtniško dejavnost nadgradila z oblikovalsko. Zanima me ponovna uporaba, nadgradnja in reciklaža, zato nenehno iščem nove namene: tako za prostore, kot za predmete.”

Jošt Derlink, dipl. etn. in kult. antrop.

“Po izobrazbi kulturni antropolog, znotraj prostoRoža pa sta moja glavna skrb Knjižnica REČI in koordinacija njenih dogodkov. Najbolj me veseli  vzajemno zaupanje, ki se razvija skozi souporabo reči in skupnega prostora. Kadar me ni v Knjižnici, verjetno sortiram svežo robo na Izmenjevalnici… ali pa prodajam karte v kinu.”

Klara Otorepec, dipl.soc.ped.

“Včasih se moraš začet angažirat glede ščurkov v svojem bloku, mogoče malo odrast, da začneš pogrešat prostore svojega otroštva, se zaletet v kakšno barovsko mizo na zabasanem pločniku ali odkrit svojo strast do keramičnih živali na garažni razprodaji. Vse to me je pripeljalo do prostoRoža in na nek način nazaj k socialni pedagogiki (delo z ljudmi pa to), čeprav se mi je zdelo, da to poglavje zame zaključno. Kot frišna članica ekipe že nestrpno čakam, da zagrizem v projekte.”

Vesna Skubic, mag.inž.arh.

“Se spomnite ko so leta 2005 prostoRožke prvič namestile viseče mreže v park Tabor? Kot 11-letna taborčanka sem tam previsela kar nekaj sončnih popoldnevov. Prav takrat sem prvič prišla v stik s taborskimi legendami; najstarejšim basset houndom Maxom, zgovornim brezdomcem Markotom in kultnim slikarjem Jožetom Ciuho. Zdaj nikogar od naštetih več ni, obstaja pa dolgoletno trdno prijateljstvo z lastnico Maxa, spomin na Markota in v dnevni viseča slika od Ciuhe. Verjamem, da le dobro načrtovan javni prostor lahko ustvari možnost nepozabnih srečanj.”