TEREN

Zastalo gradbišče postane prostor za eksperimentiranje

“Teren” je projekt začasne rabe in krožnega gospodarstva Mestne občine Ljubljana, ki poteka na lokaciji mirujočega gradbišča na Masarykovi cesti v Ljubljani (med Resljevo in Kotnikovo, zraven Tomanovega parka). Teren je namenjen eksperimentom vseh vrst: vrtnarskim, športnim, družabnim, majhnim, velikim, resnim in neumnim.

Zgodba Terena se je pričela s povabilom s strani MOL in Javnega podjetja Snaga, da prostoRož vzpostavi prostor in zažene oblike sodelovanja na lokaciji mirujočega gradbišča. Verjamemo, da je začasna raba priložnost, s katero lahko neizkoriščeni prostori dobijo nov namen – takšen, ki odpira možnosti druženja in povezovanja, učenja in igre.

ProstoRož se je povezal s športno-kulturnim društvom GOR in zavodom UAUU, ki sta vzpostavili urbani park s fitnes napravami in opremo ter z Waldorfsko šolo, ki je uredila vrtičke in postavila klopi. Teren je pripravljen in njegov namen je, da se društva, organizacije ali posamezniki še naprej povezujejo med seboj in uporabljajo prostor za izvajanje različnih delavnic, piknikov, dnevov odprtih vrat, umetniških in glasbenih projektov, vrtnarskih in kuharskih podvigov…

Vsa oprema je izdelana iz odpadnih predmetov in materialov, najdenih v zbirnem centru Snage Ljubljana. Teren bo odprt vsaj leto dni.

Masarykova ulica v Ljubljani

Podporniki: Mestna občina Ljubljana, Javno podjetje Snaga d.d.

Soustvarjalci: društvo GOR in zavod UAUU, Waldorfska šola Ljubljana in drugi

Foto: Nina Savič

2017 - danes