STEKLENJAK COCKTA

Od plastenke do rastlinjaka – BTC, Ljubljana

Cockta se predstavlja z novo R-PET plestenko in tako nagovarja ekološko ozaveščene potrošnike. Ob tej priložnosti se je kot smiselna nadgradnja promocije ponudila priložnost za izpostavitev pomembne sestavine pijače, zelišč. S predlogom začasne prostorske postavitve smo se želi osredotočiti na zgoraj omenjene sestavine te legendarne pijače.
‘Steklenjak’,oblikovan iz R-PET plastenk,smo postavili na `promenado` v ljubljanskem Cityparku. Sestavljen je bil iz volumna pravokotnih dimenzij in nizkega horizontalnega elementa, bara. Zunanje stene `steklenjaka,` z izjemo ene odprtine, so bile v celoti zapolnjene s plastenkami, pritrjenimi na lahko skeletno konstrukcijo. Objekt je tako od daleč deloval kot nekakšen monolit, med tem ko je bilo od blizu mogoče opazovati zanimivo satovje, vzorec iz manjših in večjih plastenk. Za celotno postavitev smo uporabili 3300 plastenk.
V notranjosti volumna so bila na mizah postavljena zelišča, ključne sestavine pijače. Na vsaki mizi je bil opis posameznega zelišča. Nad mizami so visele plastenke, napolnjene s šipkom in vodo. Pred vhodom v `steklenjak` je bil postavljen bar, nižji element temne barve, ki je deloval kot nekakšna protiutež polprosojnemu `steklenjaku`. Tu so hostese ponujale osvežilno pijačo in delile lončke z zelišči.

 

Steklenjak cockta

Sodelavci: Neža Novak, Tomaž Čeligoj

Naročnik: Cockta, Pristop

december 2014