Park RTV

Namesto zastalega in ograjenega gradbišča je nastal park s piknik mizami

Park je bil ustanovljen na področju bivših pisarn Radio Televizije Slovenija. Takorekoč čez noč so pisarne iz tega javnega območja odstranili, in da bi preprečili nastanek divjega parkirišča ali zastalega ograjenega gradbišča, smo morali ukrepati hitro. Predlagali smo nizkoproračunsko parkovno ureditev – urejen javni prostor, namenjen meščanom, šolarjem in zaposlenim na RTV. Z majhnimi finančnimi sredstvi smo uredili relativno veliko območje, s katerim je mesto do nadaljnjega pridobilo nov park s piknik klopmi, drevesi, peskovnikom in igralom za otroke ter stojali za kolesa.

Park se je izkazal za zelo pomembno javno površino v tem delu mesta, saj se je v kratkem času povezalo kar nekaj organizacij (šola, RTV, vrtec) in posameznikov z željo, da skupaj po svojih najboljših močeh vzdržujejo to območje. Lastnik je redno čiščenje tudi finančno podprl in s tem dal pozitiven zgled, saj je prostor namesto gradbiščne ograje nudil zelenje za druženje in oddih prebivalcev. V projekt in vzdrževanje je bilo vloženo veliko pozitivne energije in entuziazma s strani okoliških organizacij, kar dokazuje, da obstaja velika želja po odprti javni površini.

Čufarjeva ulica, Ljubljana

Naročnik: OŠ Tone Čufar, Športno - kulturno društvo RTV, Vrtec Ledina, Gimnazija Ledina

Partnerji pri projektu Mestna Občina Ljubljana

Sponzorji Rast d.d., Lesimpex d.o.o., Futura d.d., Snaga d.o.o.