Alenka Korenjak

Soustanoviteljica prostRoža, arhitektka. Imam mnogo izkušenj z oblikovanjem javnih prostorov, kjer imata ključno vlogo sodelovanje med različnimi sektorji in komunikacija s prebivalci. Posedujem znanja o pravnih vidikih začasne rabe prostora, intervencijah v javnem prostoru in o dovoljenjih za uporabo prostorov, navdušuje pa me iskanje novih vlog, ki jih arhitektura igra v oblikovanju mest.

Najljubši projekt: projekti v Savskem naselju.

Zala Velkavrh

Kot komunikologinja in sociologinja pri prostoRožu skrbim za to, da oblika dobi tudi besedo. Najbolj me veseli, ko se projekti iz naših glav in računalnikov preselijo v mesto in zaživijo svoje življenje, ki ni nujno točno takšno, kot smo si ga predstavljali.

Mojih top 5 projektov: Oaze, Idrija, Optimisti, Zemljevid želja, Francoski vrt.
Nagrada za življenjsko delo: Park Tabor.
Posebna omemba: Prostori srečanj v Skopju.

Jošt Derlink

Po izobrazbi kulturni antropolog, znotraj prostoRoža pa sta moja glavna skrb Knjižnica REČI in koordinacija njenih dogodkov. Najbolj me veseli  vzajemno zaupanje, ki se razvija skozi souporabo reči in skupnega prostora. Kadar me ni v Knjižnici, verjetno sortiram svežo robo na Izmenjevalnici… ali pa prodajam karte v kinu.

Meni najljubši projekti: Knjižnica REČI, Savsko naselje, Parkplaci, Čufarjeva in Mestni vizionar.

Maša Cvetko

Članica in soustanoviteljica prostoRoža. S svojimi kreativnimi idejami poskušam oživljati javne prostore. Po izobrazbi sem arhitektka. Tako doma kot v tujini uspešno dokazujem, da lahko z minimalnimi sredstvi in drobnimi posegi v okolju bistveno pripomoremo k oblikovanju prijetnega in sproščenega mesta, ter k revitalizaciji urbanih površin. Veseli me oblikovanje.

Najljubši projekt:

Ana Grk

Nina Savič